В Інтернаціональному легіоні розраховують на обмін трьох засуджених до страти іноземців

В Інтернаціональному легіоні розраховують на обмін трьох засуджених до страти іноземців

Укрінформ
В Інтернаціональному легіоні розраховують, що трьох засуджених до страти у самопроголошеній днр іноземних громадян вдасться обміняти як військовополонених за домовленістю сторін.

Про це заявив спікер Інтернаціонального легіону оборони України Дам'єн Магру на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Що можна зробити, щоб звільнити військовополонених? Міжнародне право чітко каже – необхідно обмінятися військовополоненими – це рішення зазначене у Женевських конвенціях. На жаль, одна зі сторін у цьому конфлікті не визнає статусу певних осіб як військовополонених», - сказав Магру.

Читайте також: До Інтернаціонального легіону долучилися добровольці з 55 країн

Він додав, посилаючись на юриста одного з трьох засуджених у самопроголошеній днр до страти іноземних громадян, що буде подано апеляцію на це рішення, і це дасть якийсь час.

«У мене немає якоїсь конкретної інформації, але я сподіваюсь, що на найвищих рівнях в українському і британському уряді щось робиться для організації обміну цих військовополонених. Я це сподіваюсь, що це буде успішно і що може бути якась угода», - зазначив спікер Інтернаціонального легіону.

Читайте також: Ворог закріпився біля Старого Салтова і веде оборону на Харківському напрямку - Мотузяник

Як повідомлялося, «суд» самопроголошеної днр засудив до страти трьох іноземних громадян, які брали участь у воєнних діях у складі української армії.

Терористи звинуватили у «найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади» підданих Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна.

Двох британців взяли в полон у Маріуполі в середині квітня, Саадуна - у березні у Волновасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-