Страта для іноземців: Блінкен закликає рф та її ставлеників поважати міжнародне право

Страта для іноземців: Блінкен закликає рф та її ставлеників поважати міжнародне право

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен засудив рішення фіктивного суду так званої «днр», який що до страти трьох іноземців, які воювали на боці ЗСУ.

Про це йдеться у заяві глави Держдепу, розміщеній на його офіційній Твіттер-сторінці, передає Укрінформ.

«Ми глибоко стурбовані повідомленнями про фіктивний «суд» та вироки законним комбатантам, які служать у Збройних Силах України. Ми закликаємо росію та її ставлеників поважати міжнародне гуманітарне право, включно з правами та захистом, що надається військовополоненим», - заявив глава зовнішньополітичного відомства США.

Таким чином він зреагував на повідомлення про те, що так званий «суд» самопроголошеної «днр» засудив до страти трьох іноземних громадян, які брали участь у воєнних діях у складі української армії. Окупанти звинуватили у «найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади», підданих Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна, а також марокканця Брагіма Саадуна.

Читайте також: Україна почала розслідування за фактом вироку в «днр» іноземцям, які воювали на боці ЗСУ

МЗС України назвало нікчемним «судовий процес» над іноземцями.

Генеральний секретар Ради Європи рішуче засудила цю ухвалу маріонеткової влади. Міністр закордонних справ Великої Британії також виступила з категоричним засудженням дій російських «проксі» на окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-