На звільнених територіях фактично щодня знаходять тіла цивільних - Єнін

На звільнених територіях фактично щодня знаходять тіла цивільних - Єнін

Укрінформ
Громадяни, тіла яких правоохоронці знаходять у звільнених від загарбників населених пунктах, у тому числі і в Київській області, були переважно цивільними і не становили жодної загрози рф.

Про це в ефірі українських телеканалів сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

"Ми продовжуємо розслідувати ті злочини, які були вчинені під час тимчасової окупації, у тому числі і на території Київської області. Фактично щодня ми знаходимо нові і нові тіла загиблих громадян, це переважно представники абсолютно мирних професій, люди, які не чинили жодного спротиву і не становили жодної загрози ні путіну, ні рф, ні російським збройним силам", - сказав він.

Читайте також: Розслідування воєнних злочинів: Україна очікує на нову групу експертів МКСВенедіктова

Єнін додав, що правоохоронці вже завершили велику частину роботи по збору доказів стосовно цих злочинів. "Безумовно, ми значною мірою залежатимемо від результатів відповідних експертиз, а це і будівельні, і економічні, і вибухотехнічні, і трасеологічні експертизи, і експертизи ДНК, оскільки далеко не всі ще тіла ідентифіковані. Однак відпрацювання тих населених пунктів, які перебували під тимчасовою окупацією на території Київської області, значною мірою просунулося", - зазначив перший заступник глави МВС.

Читайте також: Місця воєнних злочинів в Україні допомагають зберегти 3D-технології та штучний інтелект

Він додав, що ті злочини, які підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду (МКС), а це воєнні злочини, до яких причетні представники вищого військово-політичного керівництва рф, та зс рф, можуть бути розслідувані представниками МКС.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Її війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: Олег Ревега

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-