Британська розвідка: ЗСУ контратакують у Сєвєродонецьку - росія втратила оперативний імпульс

Британська розвідка: ЗСУ контратакують у Сєвєродонецьку - росія втратила оперативний імпульс

Укрінформ
За даними британської розвідки, російські сили, ймовірно, втратили оперативний імпульс у районі Сєвєродонецька.

Як передає Укрінформ, про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Твітері.

«За останні 24 години українські сили провели контратаки в місті Сєвєродонецьк на сході України, що, ймовірно, звело нанівець оперативний імпульс російських сил, раніше набраний за рахунок концентрації бойових підрозділів та вогневої потужності», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у звіті, російські сили, задіяні в цьому районі, включають особовий склад, мобілізований із резерву очолюваних росією сепаратистських сил самопроголошеної «лнр». Ці війська погано оснащені і навчені, і їм не вистачає важкої техніки порівняно з регулярними російськими частинами, вважає розвідка Британії.

Читайте також: Кадирівці зазнають втрат у Сєвєродонецьку, українські військові відтісняють загарбників - Гайдай

Наголошується, що використання проксі-піхоти для операцій із зачистки міст - це російська тактика, яка раніше застосовувалася в Сирії, де росія задіяла 5-й корпус сирійської армії для нападу на міські райони.

«Такий підхід, ймовірно, вказує на бажання обмежити втрати, завдані регулярним російським силам», - йдеться у звіті.

Як повідомляв Генеральний штаб Збройних сил України, на Донецькому напрямку ворог намагається стримати захисників та захисниць України шляхом порушення системи логістичного забезпечення. Тривають бойові дії за встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк.

Ворог завдав чотири ракетні удари із тактичного ракетного комплексу “Точка-У” по районах міст Бахмут, Краматорськ, Костянтинівка та Лисичанськ. Крім того, російські загарбники завдали ракетно-авіаційних ударів по містах Слов’янськ і Соледар.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-