На Луганщині внаслідок ворожих обстрілів за добу загинули троє цивільних

На Луганщині внаслідок ворожих обстрілів за добу загинули троє цивільних

Укрінформ
У Гірській громаді Луганської області внаслідок вчинених російськими військами обстрілів минулої доби загинули троє мирних жителів, серед них – дитина.

Як передає Укрінформ, про це голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Фейсбуці.

«У місті Гірське 3 червня від обстрілів російською армією загинули мати з дитиною. Ще одне несумісне із життям поранення отримав житель міста Золоте», - написав він.

Зазначається, що відомо стало також про загиблого три дні тому жителя Гірського.

Унаслідок ворожих обстрілів Сєвєродонецька є поранені.

За даними Гайдая, російські війська продовжують штурмувати місто, зазнають втрат та підсилюються. Ворог вкотре намагався «відрізати» населений пункт, обстрілявши ще один міст.

«Вчора один із їхніх снарядів влучив в одну зі вцілілих квартир. На щастя, батько із сином, які там перебували, залишилися неушкодженими. Наші військові евакуювали їх до безпечного місця поза межами Сєвєродонецька», - повідомив голова ОВА.

За його інформацією, протягом доби в Сєвєродонецьку та Лисичанську пошкоджень зазнали щонайменше по шість багатоповерхівок.

У Гірському пошкоджені вісім будинків, у Новоіванівці – сім, у Врубівці – шість. Є руйнування житлового фонду в Метьолкіному.

Читайте також: Загарбники завдали ракетного удару по Одещині

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, у Сєвєродонецьку тривають бої, російські війська посилили угруповання за рахунок мобілізаційного резерву 2-го армійського корпусу. Загарбники вели наступ у напрямку населеного пункту Устинівка, однак успіху не мали.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках українські захисники відбили дев’ять атак ворога, знищили один танк, одну артилерійську систему, шість бойових броньованих машин, два спеціальні броньовані автомобілі та три одиниці автомобільної техніки російської федерації.

Підрозділи протиповітряної оборони України збили крилату ракету, тактичний розвідувальний безпілотний літальний апарат «Елерон» та два безпілотники типу «Орлан-10».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-