Президент ПАРЄ знову закликав росію негайно припинити війну

Президент ПАРЄ знову закликав росію негайно припинити війну

Укрінформ
Президент ПАРЄ Тіні Кокс знову закликав росію негайно припинити війну, кожен день якої несе нові злочини проти народу і держави Україна та міжнародного права.

Як повідомляється на сайті Ради Європи, про це йдеться у заяві президента ПАРЄ з приводу 100 днів загарбницької війни росії проти України, передає Укрінформ.

«Сьогодні я знову закликаю російську владу – президента, уряд, парламент – і всіх громадян росії негайно припинити цю загарбницьку війну проти нашої держави-члена України. Немає жодної причини продовжувати цю війну, яку ніколи не треба було починати», - наголосив Кокс.

Він зазначив, що від початку цієї агресії десятки тисяч українських громадян і солдатів були вбиті, поранені або зазнали жорстокого поводження.

Читайте також: ПАРЄ затвердила рекомендації зі сприяння Україні з розслідування злочинів рф

“Жахливі військові злочини були скоєні проти невинних мирних жителів. Мільйони людей були змушені залишити свої домівки і навіть країну. Масштаби катастрофи величезні”, – додав Кокс.

Він нагадав, що цим грубим порушенням міжнародного права росія перетнула червону лінію Ради Європи і була виключена з найстарішої та найбільшої договірної організації Європи, яка зобов’язує держави-члени прагнути миру, захищати верховенство права, права людини та демократії. Через це, підкреслив Кокс, всі громадяни росії втратили своє фундаментальне право на звернення до Європейського суду з прав людини, коли вони вважають, що їхні права не поважаються російською владою.

«Кожен день цієї війни занадто довгий. Кожен день, якщо це буде продовжуватися, призводитиме до нових злочинів проти народу і держави Україна та проти міжнародного права. Зупиніть війну, відновіть мир, нехай буде справедливість», – закликав президент ПАРЄ.

Читайте також: ПАРЄ проголосувала за термінове створення трибуналу для розслідування злочинів рф в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Рада Європи позбавила росію членства в Організації після її повномасштабного вторгнення в Україну. Водночас організація схвалила низку рішень на підтримку України, серед яких - термінове створення трибуналу для розслідування воєнних злочинів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-