НАТО допоможе Україні досягти найкращого результату у війні з росією - Столтенберг

НАТО допоможе Україні досягти найкращого результату у війні з росією - Столтенберг

Укрінформ
Єнс Столтенберг висловив переконання, що війна росії проти України завершиться за столом переговорів, і НАТО допоможе українцям досягти найкращого можливого розв’язання.

З такою заявою генсек НАТО виступив після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Нинішня війна, як і більшість війн, завершиться на певному етапі за столом переговорів» - підкреслив Столтенберг.

Він зауважив, що теми переговорів тісно пов’язані із ситуацією на фронті. Тому, за його словами, спільна відповідальність країн Альянсу полягає в тому, щоби забезпечити підтримку України.

«Ми маємо підтримати їх, допомогти їм, щоби вони могли досягти найкращого можливого розв’язання цього конфлікту», - зауважив глава Альянсу.

Читайте також: Столтенберг закликав допомагати Україні, щоб у війні не переміг путін

Водночас Столтенберг припустив, що війна затягнеться на тривалий період: «Війни за своєю природою є непередбачуваними, тож ми просто маємо бути готовими до тривалої російсько-української війни».

За його словами, українці у цій виснажливій війні платять високу ціну, обороняючи свою країну на полі бою. Втім, росія, констатував Столтенберг, зазнає величезних втрат.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО перебуває з візитом у Вашингтоні. У четвер він провів зустріч у Білому домі з президентом США Байденом.

Фото: EFE-EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-