росія вдалася до четвертого типу шантажу проти України за час агресії - Єрмак

росія вдалася до четвертого типу шантажу проти України за час агресії - Єрмак

Укрінформ
З початку повномасштабної агресії росія вдалася  до четвертого типу шантажу проти України.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, виступаючи на засіданні Комітету закордонних справ та оборони парламенту Ірландії, передає Укрінформ.

"Грабунок окупованих територій України має масштабний і систематичний характер. І це вказує на те, що мародерство є основою російської державної політики на цих землях. З південних районів, які перебувають під контролем російських військ, до рф вивезено вже сотні тисяч тонн українського збіжжя. Водночас росія відмовляється надавати зелені коридори для експорту нашої сільгосппродукції. Це очевидний шантаж світової спільноти дефіцитом продовольства, адже до війни Україна виступала гарантом продовольчої безпеки 400 млн людей на планеті", - наголосив Єрмак.

Читайте також: Україна втратила 35% ВВП, прямі збитки від війни перевищують $600 мільярдів – Єрмак

За його словами, це вже четвертий тип шантажу, до якого вдається кремль за час агресії проти України. Цьому передували погрози Євросоюзу енергетичним голодом, можливою катастрофою на одній із захоплених українських АЕС, ударом із застосуванням ядерної зброї.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявляв, що загарбники вкрали на тимчасово захопленій території України щонайменше пів мільйона тонн зерна і шукають способи, як нелегально його продати.

Читайте також: ЄС заборонить страхування кораблів, що транспортують російську нафту - Єрмак

Через блокаду українських морських портів на світовий ринок не потрапило 7 млн тонн пшениці, 14 млн тонн зерна кукурудзи, 3 млн тонн соняшникової олії та 3 млн тонн соняшникової макухи. Це вже призвело до рекордного зростання цін на світовому ринку та неминуче матиме наслідком світову продовольчу кризу і зростання інфляції.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-