Повідомили про підозру генералу рф, який наказав обстрілювати Запоріжжя

Повідомили про підозру генералу рф, який наказав обстрілювати Запоріжжя

Укрінформ
Правоохоронці заочно повідомили про підозру російському генералу, який дав наказ обстрілювати населені пункти Запорізької області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

“За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури одному з генералів вищого командного складу збройних сил рф заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 1, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України)”, - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, у березні генерал-лейтенант, командувач 58-ї армії південного військового округу збройних сил рф, яка здійснювала вторгнення в Україну з півдня, віддав наказ обстрілювати населені пункти Запорізького регіону. Внаслідок ворожих дій загинули та були поранені мирні жителі, зруйновано будинки, об’єкти цивільної та критичної інфраструктури.

Читайте також: «Гауляйтеру» з ОПЗЖ на Запоріжжі оголосили підозру – СБУ

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України у Запорізькій області за оперативного супроводу відділу контррозвідувальної роботи УСБУ в Запорізькій області.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня генерал-майору поліції, який виконував обов’язки старшого оперативної групи федеральної служби військ нацгвардії росії, повідомили про підозру в окупації і розграбуванні Чорнобильської атомної електростанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-