Здав позиції для обстрілу та учасників АТО: мешканця Київщини арештували за співпрацю з росіянами

Здав позиції для обстрілу та учасників АТО: мешканця Київщини арештували за співпрацю з росіянами

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру у державній зраді жителю Бучанського району, який допомагав російським військовими розміщувати техніку для кращого обстрілу і здавав учасників АТО.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, у березні 2022 року мешканець села Луб’янка Бучанського району під час окупації почав співпрацювати з російськими військовими. Він надавав ворогу інформацію про місця проживання учасників АТО та інших осіб, які мають у користуванні вогнепальну зброю і можуть чинити опір. Через його дії один з учасників АТО був підданий катуванням та отримав тілесні ушкодження.

Крім того, підозрюваний, добре знаючи лісову та іншу місцевість, показував російським загарбникам у лісосмугах позиції для вигідного розташування військової техніки з метою здійснення обстрілів району та місць дислокації військовослужбовців ЗСУ.

Читайте також: ДБР розслідує 360 справ про держзраду і колабораціонізм

Підозрюваний також мав намір продовжити співпрацю з ворогом та намагався вступити на службу до лав ЗСУ, щоб отримувати та передавати розвіддані.

У ході проведення обшуків за місцем його проживання виявлено та вилучено формений одяг, радіоелектронні засоби зв’язку і карти Київщини з відмітками місцевості.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Нацполіції за оперативного супроводу СБУ.

Читайте також: Перший вирок військовому рф за вбивство цивільного в Україні оголосять 23 травня

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ володимир путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Пресслужба операції Об’єднаних сил поінформувала, що російські війська планували провести операції із захоплення України з 20 лютого до федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-