СБУ встановила особи 1140 росіян, які чинили воєнні злочини на Київщині

СБУ встановила особи 1140 росіян, які чинили воєнні злочини на Київщині

Укрінформ
Служба безпеки України встановила особи вже 1140 російських загарбників, які чинили злочини проти мирного населення у Київській області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

Зокрема встановили особу одного із тих, хто ґвалтував українських жінок. Це Булат Фассахов 2001 року народження, уродженець Республіки Татарстан, який проходить службу у 30-й окремій мотострілецькій бригаді 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу рф.

СБУ встановила, що під час тимчасового захоплення одного з населених пунктів Київщини ця особа скоїла низку воєнних злочинів стосовно цивільного населення. Свідки опізнали його та підтвердили факти злочинів.

Зокрема він вдерся у помешкання української родини, зачинив усіх у підвалі, крім молодої дівчини. Погрожуючи розстрілом усієї сім’ї, солдат зґвалтував дівчину, а потім повторив злочин разом із трьома поплічниками.

СБУ під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора заочно оголосила йому про підозру у порушенні законів та звичаїв війни.

"Україна зробить усе, аби притягнути всіх воєнних злочинців до кримінальної відповідальності", - запевнили у СБУ.

Читайте також: На тимчасово захоплених територіях загарбники зґвалтували 400 дітей і дорослих - Денісова

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня генеральний прокурор Ірина Венедіктова поінформувала, що правоохоронці викрили перших 10 військовослужбовців із 64-ї окремої мотострілецької бригади сухопутних військ російської федерації, яка причетна до злочинів у Бучі.

Також вона поінформувала, що вже порушено понад 9 тисяч справ за воєнні злочини росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-