Денісова закликала ООН вжити заходів для евакуації поранених воїнів із «Азовсталі»

Денісова закликала ООН вжити заходів для евакуації поранених воїнів із «Азовсталі»

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликала ООН та Червоний Хрест вжити всіх заходів відповідно до своїх мандатів для евакуації поранених воїнів із Азовсталі у безпечні регіони України.

Про це вона поінформувала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Закликаю ООН та Червоний Хрест вжити всіх заходів відповідно до своїх мандатів для евакуації поранених воїнів з «Азовсталі» в безпечні регіони України, де їм нададуть медичну допомогу та забезпечать належний догляд», - поінформувала Денісова.

За її словами, наразі поранені й скалічені захисники Маріуполя, військовослужбовці полку Нацгвардії «Азов» перебувають там наразі у нелюдських умовах – з відкритими ранами, без необхідних ліків, в антисанітарії.

Вона уточнила, що маріупольські захисники щохвилини докладають надлюдських зусиль для захисту останнього форпосту міста і без вагання пожертвували собою, щоб врятувати Україну і світ від тотального зла. «Тепер світ має врятувати їх», - зазначила український омбудсман.

«Відповідно до статті 16 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни хворі та поранені перебувають під особливим захистом і користуються особливим шануванням. Стаття 3 Конвенції про поліпшення долі поранених і хворих у діючих арміях зобов’язує сторони за будь-яких обставин гуманно ставитися до поранених», - заявила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини.

Читайте також: Електромонтеру Азовсталі повідомили про підозру за «злив» даних ворогу

Як повідомлялося, вторгнення рф спричинило у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто без енергопостачання, без водопостачання та без газопостачання.

Маріупольський міський голова Вадим Бойченко заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів.

У заблокованому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО.

Читайте також: росія не дає згоди на жоден варіант порятунку захисників Маріуполя - Зеленський

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-