Луганщина є таким самим форпостом, як і Маріуполь - очільник ОВА

Луганщина є таким самим форпостом, як і Маріуполь - очільник ОВА

Укрінформ
Луганська область зараз являє собою такий самий форпост, як і Маріуполь, оскільки перешкоджає проникненню російського агресора вглиб країни.

Про це начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі, передає кореспондент Укрінформу.

«Луганська область у цьому випадку є таким самим форпостом, як і Маріуполь. Ми стримуємо безліч орків просто на собі, не пропускаємо їх далі. Ми можемо в принципі локально навіть звільнити десь один або два населені пункти і потихеньку йти в контрнаступ. Навіщо? Нам треба одержати перемогу не над селом якимось і не захопити або повернути якісь там наші території, які в тимчасовій окупації. Нам треба виграти війну. Тому поки ми стримуємо цю величезну навалу орків, наші бригади в сусідніх областях розширюють фланги, не дають можливості зробити кільце», - заявив Гайдай.

Читайте також: ЗСУ тримають оборону в Рубіжному і Воєводівці та повністю контролюють Сєвєродонецьк

Він також зазначив, що зараз час працює на нас, і він потрібен, аби до наших військових прибуло необхідне західне озброєння.

«У принципі, час якраз працює на нас. Тому що весь цей час ми отримуємо ті довгоочікувані західні «плюшки», про які говорив наш міністр оборони. <...> Тому чим довше ми протримаємося, тим більше наші бригади будуть забезпечені гарним далекобійним озброєнням, ну і, відповідно, потім шансів російській армії ми вже не дамо», - наголосив голова Луганської ОВА.

Читайте також: У Попасній на нових укріплених позиціях ЗСУ тримають оборону - прийшло підкріплення

Як відомо, Луганщина постійно зазнає ударів російської армії, зруйновано багато житлових будинків, об'єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджено всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалося близько 50 тисяч мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Російські загарбники планували повністю захопити Луганську область до 9 травня.

Фото: Луганська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-