У братських могилах під Маріуполем може бути понад 10 тисяч цивільних – «Азов»

У братських могилах під Маріуполем може бути понад 10 тисяч цивільних – «Азов»

Укрінформ
У масових похованнях на околицях Маріуполя, облаштованих загарбниками, може бути понад 10 тис. загиблих мирних мешканців.

Про це сказав на пресконференції офіцер управління розвідки полку «Азов» Ілля Самойленко, передає кореспондент Укрінформу.

"На околицях Маріуполя, за супутниковими знімками та за даними місцевих жителів, - величезні, по декількасот метрів у довжину братські могили. Сумарно вони налічують більше 10 тис. людей, яких можна там захоронити", - зазначив Самойленко.

За його словами, у цих похованнях немає військових - лише мирні мешканці міста.

Читайте також: Кількість жертв у Маріуполі може бути набагато більшою за 20 тисяч - Денісова

Як повідомляв Укрінформ, супутниками було зафіксовано кілька масових поховань у селищах Виноградове і Мангуш під Маріуполем.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила 8 травня, що кількість людських жертв у Маріуполі може набагато перевищувати 20 тисяч.

7 травня закінчилася евакуація мирних мешканців - жінок, дітей і літніх людей, які перебували в укриттях комбінату "Азовсталь" в Маріуполі.

Читайте також: У Мелітополі дітей змушують надягати георгіївські стрічки - Денісова

На території підприємства, яке росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати, тримають оборону українські військові. Серед них кілька сотень поранених, при цьому медикаментів гостро бракує і люди помирають в муках.

Читайте також: Захисники Маріуполя просять про евакуацію

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території металургійного комбінату "Азовсталь".

Фото: Євгеній Малолєтка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-