Захисники Маріуполя не здалися ворогу - полк «Азов» пояснив, що означав білий прапор

Захисники Маріуполя не здалися ворогу - полк «Азов» пояснив, що означав білий прапор

Укрінформ
Білий прапор поблизу заводу «Азовсталь» використовують для евакуації цивільних обидві сторони — заяви російських пропагандистів про буцімто здачу українських захисників Маріуполя у полон не відповідають.

Про це вони повідомили у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Увага! З деяких інтернет-джерел шириться інформація, що захисники Маріуполя вийшли до російських військових з білим прапором. Насправді ж для реалізації плану евакуації цивільних використовуються білі прапори обома групами. Так і цього разу, для евакуації громадян з території заводу «Азовсталь» обидві групи використовували такі стяги. Хочемо зауважити, що дана процедура проводиться вже вчетверте», - заявили бійці «Азову».

Читайте також: Влада працює над дипломатичними варіантами порятунку військових з «Азовсталі» – Зеленський

Як повідомлялося, 6 травня під час режиму припинення вогню на території меткомбінату «Азовсталь» російські загарбники застосували ПТРК та підбили автомобіль, який рухався до цивільних. У результаті обстрілу один боєць загинув та шестеро були поранені.

6 травня продовжилася операція з евакуації людей з меткомбінату «Азовсталь» - вдалося вивезти 50 людей. Сьогодні, 7 травня, евакуація триває.

Читайте також: Якщо рф знищить людей на «Азовсталі», переговори з нею стануть неможливими – Зеленський

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота, мотострільці.

Фото: Sky News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-