На Миколаївщині виявили тіла двох місцевих зі слідами катувань

На Миколаївщині виявили тіла двох місцевих зі слідами катувань

Фото
Укрінформ
У Баштанському районі Миколаївщини виявили тіла двох місцевих жителів зі слідами вогнепальних ран та катувань, які були вбиті російськими військами.

Про це повідомила Миколаївська обласна прокуратура у своєму телеграм-каналі, передає Укрінформ.

«Правоохоронці Баштанщини документують злочини військових РФ під час окупації. За процесуального керівництва Баштанської окружної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час проведення слідчих дій на території села Новофонтанка Баштанського району в спільній могилі виявлено тіла 2 місцевих жителів зі слідами вогнепальних поранень та катувань. В одного з чоловіків були зв'язані ноги. Біля могили чоловіків знайдені сліди перебування російських військових, зокрема фрагменти типового пакета сухпайку рф.

Читайте також: В Україні висунули першу підозру у вбивстві цивільних російському військовому

Точна причина смерті буде встановлена за результатами судово-медичної експертизи.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: росія набирає в армію прихильників нацизму - СБУ

Станом на 2 травня з початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 2986 цивільних об’єкти. З них 2154 об’єкти житлового фонду, 174 медичні та навчальні заклади, 67 приміщень культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-