росіяни демонізують історію України і розганяють фейки про «бойовиків-націоналістів»

росіяни демонізують історію України і розганяють фейки про «бойовиків-націоналістів»

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України зібрав нову добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів кремлівської пропаганди станом на ранок 29 квітня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зокрема російська пропаганда продовжує демонізувати історію України. Так, пропагандисти рф вчергове заявили, що “націоналісти з озброєних формувань УПА, як спільники гітлерівців, в тилу радянських військ здійснювали диверсійні акти”. У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Крім того, в міноборони рф заявили, що “бойовики нацбатів, як і гітлерівські нацисти, прикриваються мирними жителями як “живим щитом”. У Харкові та Одесі вони обладнують вогневі позиції у житлових будинках”. У ЦПД застерігають, що це також є маніпуляцією.

Читайте також: Військові рф поширюють фейк про «розташування ЗСУ» в одній з лікарень Запоріжжя

Пропаганда рф намагається підвищити тиск на світову спільноту. Так, у Лівані відкрилася виставка “Чому розпочалася спеціальна операція в Україні?”, на якій представлено фотографії, що у вигідному для росії світлі розповідають про події на Донбасі з 2014 року. У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Читайте також: Буча, «звільнена» Херсонщина, та «західна ТРО на Донбасі» - які фейки поширює рф

Як повідомляв Укрінформ, влада рф за допомогою маніпуляцій намагається зірвати поставки Україні "байрактарів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-