На нищення Маріуполя рф витратила понад $1,1 мільярда – «Азов»

На нищення Маріуполя рф витратила понад $1,1 мільярда – «Азов»

Укрінформ
На бомбардування і обстріли Маріуполя росія витратила понад мільярд доларів, замість того, щоб покращити за ці кошти життя своїх громадян.

Про це сказав у відеозверненні заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар (друг Калина), передає Укрінформ.

"Ми порахували приблизну кількість кошів у грошовому еквіваленті, які орда витратила не на будівництво дитячих садочків, лікарень, університетів або забезпечила достойну старість своїм пенсіонерам, а витратила на ведення війни у Маріуполі. Це колосальні цифри. Збагнути логіку війни проти України нормальній людині просто неможливо", - зазначив Паламар.

За мінімальними підрахунками, підбита і знищена військова техніка обійшлися рф в 162 млн доларів США. Боєкомплекти і вартість літако-вильотів - 288 млн дол. За поранених та вбитих тільки в Маріуполі солдат російська держава винна 661 млн дол.

Читайте також: У Дніпрі відкрили перший центр підтримки переселенців «Я - Маріуполь»

Результати Паламар озвучив російською мовою, звертаючись до громадян країни-агресора. За його словами, загалом агресія проти одного лише Маріуполя обійшлася москві в 1 млрд 111 млн 200 тис. дол. - без урахування витрат на пальне, екіпірування, медевакуацію, харчування тощо. Це дорівнює вартості будівництва 163 шкіл, 273 дитсадків, 2 сучасних лікарень, 32 пологових будинків чи 82 аптек.

Калина наголосив, що росія забрала гроші у своїх громадян, зруйнувала їхнє майбутнє і послала на смерть своїх солдат. "Україна - інша, бо ми не руйнуємо, а будуємо і розвиваємо", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор з металургійного комбінату.

Читайте також: Загарбники можуть приєднати Маріуполь до ростовської області рф - радник мера

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу, депортують українських громадян в депресивні регіони рф. У заблокованому місті залишаються ще близько 100 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», морська піхота та мотострілки.

Фото: Stringer AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-