рф використовує сербського письменника для фейків про «розпад України»

рф використовує сербського письменника для фейків про «розпад України»

Укрінформ
росія використовує сербського письменника Слободана Деспота для просування кремлівського наративу про “неминучий розпад України як держави”.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

На тлі поразки російської армії на території України роспропаганда просуває тези про те, що “Захід не зацікавлений у збереженні цілісності України”.

У західному інформаційному сегменті Деспот розповідає про “югославський або чехословацький сценарії” для України. Ці ж тези у росії просувають ліберальні опозиціонери.

Читайте також: кремлівська пропаганда поширює фейк про захоплення архіву ОБСЄ у Маріуполі - ЦПД

кремль понад 10 років активно використовує Деспота для просування потрібних російській пропаганді наративів, таких як: “Крим возз’єднався з росією”, “армія рф - велика армія нащадків переможців Другої світової війни”, “Захід відповідальний за русофобські настрої світу”.

"Єдиний можливий югославський сценарій для путіна - повторення долі колишнього президента Югославії Слободана Мілошевича, якого Гаазький трибунал визнав винним у скоєнні злочинів проти людства", - зазначають у ЦПД.

Читайте також: Подоляк: Кожен із нагороджених у рф «героїв» - вже у списку воєнних злочинців

Як повідомляв Укрінформ, росія із залученням псевдоекспертів розгорнула дезінформаційну кампанію про начебто свою "перемогу" у війні в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-