На півдні ЗСУ знищили 73-х російських військових і сім одиниць техніки

На півдні ЗСУ знищили 73-х російських військових і сім одиниць техніки

Укрінформ
На півдні Збройні сили України знищили 73-х російських загарбників і сім одиниць ворожої техніки, серед яких зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир С1», автомобільна та броньована техніка.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування «Південь» повідомляє в Ютубі.

Зазначається, що на тимчасово захоплених територіях України російські загарбники обмежують права і свободи мирних жителів, зокрема свободу пересування. Населені пункти, які готують до проведення псевдореферендумів, закриті для в’їзду та виїзду.

На Миколаївщині й Херсонщині противник продовжує ведення оборонних дій на зайнятому рубежі та артилерійсько-мінометні обстріли населених пунктів і українських позицій.

Читайте також: Ворог посилив атаки на колишній лінії розмежування ООС - Арестович

Крім того, зафіксовано посилення розвідувальної активності в бік адміністративного кордону Миколаївської області. Спробу висування двох диверсійно-розвідувальних груп ворога українськими підрозділами зірвано. Зазнавши втрат до 50% складу ДРГ, ворог відступив.

Водночас українськими підрозділами забезпечено контроль території в районі ще 5️ населених пунктів Миколаївщини поблизу адмінмежі з Херсонщиною.

Корабельне угруповання в Чорному морі постійно змінює кількісний склад у зв’язку із періодичними заходженнями в бази тимчасово окупованого Криму, але основний склад продовжує тримати територію України під загрозою ракетних ударів.

Читайте також: Грозєв: рф втратила 90% своїх найкращих десантників - це найсуттєвіша частина армії

ОК «Південь» зазначає, що Великдень на Одещині минув в цілому спокійно. Без грубих порушень публічного порядку та провокацій. Аварійно-рятувальні роботи із ліквідації наслідків ракетних ударів по Одесі завершено. За уточненими даними, 7️ загиблих, серед них одна дитина. В лікарнях залишаються 10 постраждалих.

Як повідомляв Укрінформ, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" українські захисники 24 квітня знищили близько ста російських загарбників, три ворожі танки та безпілотник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-