Ворогу не вдалося просунутись на Луганщині та в напрямку Гуляйполя - Арестович

Ворогу не вдалося просунутись на Луганщині та в напрямку Гуляйполя - Арестович

Відео
Укрінформ
Протягом доби ворогу не вдалось просунутись ані в Луганській області, ані в напрямку Гуляйполя.

Про це сказав радник глави Офісу Президента Олексій Арестович на брифінгу, передає Укрінформ.

"Напрямок головних зусиль противника залишається незмінним. Це від Ізюма на Слов'янськ і Краматорськ. Хочу зазначити, що протягом доби противнику не вдалось просунутись ані в Луганській області, ані на напрямку Гуляйполе", - сказав Арестович.

Читайте також: Верещук вимагає від загарбників терміновий гуманітарний коридор з «Азовсталі»

Також він зазначив, що зранку президент рф володимир путін та глава міноборони рф сергій шойгу провели нараду, де публічно заявили, що Маріуполь взятий, і що вони не будуть штурмувати завод "Азовсталь".

За словами Арестовича, це означає, що росіяни не можуть фізично взяти "Азовсталь", але відмова ще може пояснюватись тим, що вони перекинули частину своїх військ північніше, для того, щоб підсилити там свої сили, і виконати своє головне завдання - вийти на адміністративний кордон Донецької, Луганської області. Арестович запевнив, що їм цього не вдасться зробити.

Читайте також: путін наказав припинити штурм «Азовсталі» і встановити блокаду

"І оце попереднє проголошення перемог, не дочікуючись ані Пасхи, ані 9 травня, показує, що росіяни усвідомили безперспективність своєї останньої активної операції на цьому етапі війни", - сказав радник глави ОП.

Як повідомлялося, Президент рф володимир путін назвав штурм промислової зони заводу "Азовсталь" у Маріуполі недоцільним, наказав главі міноборони сергію шойгу відмінити його і встановити блокаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-