«Щоб не народжували українських дітей»: омбудсмен розповіла про сексуальні злочини рашистів у Бучі

«Щоб не народжували українських дітей»: омбудсмен розповіла про сексуальні злочини рашистів у Бучі

Укрінформ
Близько 25 дівчат і жінок, віком від 14 до 24 років, були систематично зґвалтовані російськими солдатами під час окупації в підвалі одного будинку в Бучі.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі BBC заявила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Близько 25 дівчат і жінок віком від 14 до 24 років були систематично зґвалтовані (військовими рф – ред.) під час окупації в підвалі одного будинку в Бучі. Дев'ять із них вагітні», – сказала вона.

Читайте також: Зеленський - парламенту Литви: росіяни в Україні ґвалтують навіть немовлят

Денісова додала, що російські військові казали жінкам, що «ґвалтуватимуть їх до такої міри, що вони не захочуть сексуального контакту з жодним чоловіком, щоб вони не народжували українських дітей».

За її словами, нині ще не можна повністю оцінити масштаби сексуальних злочинів, скоєних російськими військами під час окупації.

Читайте також: Малюська впевнений, що довести вину рашистських убивць і гвалтівників буде не надто складно

«Наразі це неможливо, тому що не всі хочуть розповідати нам, що з ними сталося. Більшість із них (постраждалих – ред.) зараз звертаються за психологічною підтримкою, тому ми не можемо зафіксувати це як злочини, якщо вони не дадуть нам своїх свідчень», – сказала вона.

Денісова наголосила, що Україна хоче, щоб ООН створила спеціальний трибунал, щоб особисто судити володимира путіна за звинуваченнями у воєнних злочинах, включаючи зґвалтування.

Читайте також: Пропагандисти рф планують використати вбитих українців для створення фейків – Зеленський

24 лютого путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення росії в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-