В ОРДЛО мобілізують інвалідів дитинства та співробітників «стратегічних підприємств»

В ОРДЛО мобілізують інвалідів дитинства та співробітників «стратегічних підприємств»

Документ
Укрінформ
рф мобілізує з ОРДЛО осіб, які не підлягають призову, а також збільшує рознарядку на нову хвилю мобілізації.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

«рф мобілізує з ОРДЛО осіб, які взагалі не підлягають призову. В першу чергу це стосується співробітників «стратегічних підприємств», яким до цього часу гарантували «бронь»», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Міноборони цьогоріч не проводитиме весняний призов на строкову службу

Зокрема зазначається, що на Алчевський металургійний комбінат (АМК) надійшла нова рознарядка на 1700 осіб. Це четверта і найбільша хвиля мобілізації на комбінаті. Раніше надходили рознарядки на 1000, 500, 400 осіб.

Читайте також: В окупованому Криму призовників примусово доставляють у пункти збору

Також знято «бронь» зі співробітників, які обслуговують районні електричні мережі.

Щоб підвищити «ефективність» мобілізаційних заходів, співробітникам автоінспекції «ЛНР» надали право видавати повістки на стаціонарних постах ДАІ. На трасі Алчевськ-Біле працює кілька мобільних бригад, які зупиняють транспорт на дорозі та виписують повістки чоловікам, які знаходяться в автомобілях.

Читайте також: Зеленський закликав жителів окупованого Криму саботувати призов до армії рф

Крім того, співробітники райвійськкоматів «ЛНР» та військова поліція РФ проводять поквартирні обходи в пошуках чоловіків призовного віку (18-65).

Документи осіб, що не підлягають призову, було знайдено серед паперів знищеного підрозділу «армії ДНР». Зокрема, Олександра Савенка, інваліда дитинства, який не підлягав військовому призову. Або Андрія Івакіна, співробітника шахти «Комсомолець Донбасу», із довідкою про те, що він працює на «стратегічно важливому підприємстві».

В пресслужбі відзначили, що нікому з них не допомогли отримані документи, й усі назавжди залишились в українській землі.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-