Злочини російських загарбників на Київщині розслідують 150 слідчих

Злочини російських загарбників на Київщині розслідують 150 слідчих

Фото, відео
Укрінформ
Злочини російських військовослужбовців у Київській області розслідують 150 правоохоронців, загалом створено 37 слідчо-оперативних груп. 

Як передає Укрінформ, про це Національна поліція України повідомляє у Фейсбуці.

"Звірства російських окупантів на Київщині фіксують 150 слідчих Зусилля працівників слідчих підрозділів та криміналістів спрямовані на документування злочинів російської армії в місцях активних бойових дій, у тому числі щодо мирного населення. Загалом створено 37 слідчо-оперативних груп", - йдеться в повідомленні

Зазначається, що правоохоронці фіксують страшні наслідки обстрілів населених пунктів та звірства російських військових відносно мирних громадян – катування місцевих жителів на окупованих територіях, зґвалтування та тортури над жінками і дітьми.

Пріоритетним завданням є встановлення усіх вбитих і закатованих осіб, місць одиночних і масових захоронень, ексгумації тіл для проведення необхідних досліджень і видачі рідним для поховання.

"Усі зібрані слідчими і криміналістами матеріали стануть підставою для притягнення воєнних злочинців до найсуворішої відповідальності в українських та міжнародних судах", - наголосили в поліції.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що воєнні злочини та злочини проти людяності, скоєні російськими військовими в Бучі та інших містах України, вимагають негайних дій міжнародної спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-