Наспіх навчені сирійські бойовики не готові до умов ведення війни в Україні - Боднар

Наспіх навчені сирійські бойовики не готові до умов ведення війни в Україні - Боднар

Укрінформ
З метою досягнення результатів у війні росія здійснює передислокацію та залучає до свого війська тисячі малопідготовлених військових, у т.ч. сирійських бойовиків. З 400 сирійських бойовиків половина кудись втекла, бо не готові до умов ведення у війні в Україні.

Про це у ході панелі, присвяченої обговоренню актуальних питань, які поставила розв’язана росією війна проти України, сказав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар. Панель організована Фондом досліджень турецької економічної політики (TEPAV) в Анкарі.

«Приблизно 400 сирійських бойовиків були відправлені у росію, але є інформація про те, що близько 200 з них кудись втекли. Вони їх збирають, намагаються чомусь навчити у військовій справі. Але одна справа, коли вони вели напівпартизанську війну в Сирії, інша - коли вони опиняються в Україні, потрапляють під постійний артилерійський вогонь та ночують при температурі повітря нижче нуля», - сказав Боднар.

Читайте також: «путин – г*ндон»: СБУ перехопила розмову загарбника у розпачі

За його словами, це - ще одне свідчення того, що росія відправляє воювати в Україні непідготовлених вояків.

«Зараз відбувається призов до лав збройних сил росії тисяч і тисяч людей, що також може призвести до затягування війни. Їх намагаються швидко навчити чомусь та відправити на передову на тих напрямках, куди зараз направлені основні зусилля. Вони намагаються здійснити передислокацію та використати свій максимальний потенціал, аби отримати результат на окремих напрямках», - сказав Боднар.

За його словами, також не слід вірити тому, що путін відмовився від нападу на Київ та не буде здійснювати спроби захоплення столиці іншими можливими способами.

Читайте також: СБУ здобула секретні карти рф із планами захоплення всієї території Донеччини

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська агресора обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет, вчиняють воєнні злочини, зокрема по відношенню до цивільного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-