Міжнародні резерви України за березень зросли до $28,1 мільярда

Міжнародні резерви України за березень зросли до $28,1 мільярда

Укрінформ
Міжнародні резерви України за підсумками березня зросли на 2% і станом на 1 квітня становили, за попередніми даними, 28,15 млрд доларів США.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

«Станом на 1 квітня 2022 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 28107,5 млн дол. США. За підсумками березня вони зросли на 2% насамперед завдяки надходженню фінансування від міжнародних партнерів, яке компенсувало продаж валюти Національним банком та платежі з обслуговування державного боргу», — йдеться в повідомленні.

Як зазначає регулятор, збільшення резервів насамперед зумовлено надходженням офіційного фінансування від міжнародних партнерів України.

Так, минулого місяця Україна отримала: 1006 млн СПЗ від МВФ (у межах Інструменту швидкого фінансування, RFI), 639 млн євро – від Європейського інвестиційного банку, 588 млн євро – від Європейського Союзу, а також 111 млн дол. США та 312 млн євро – від Світового банку.

Читайте також: Економіка на «воєнних рейках»: Шмигаль розповів про гроші для армії, посівну та пенсії

Окрім того, чистий продаж валюти центробанком на міжбанківському валютному ринку в березні сягнув 1728 млн дол. США: НБУ продав 2476 млн дол. США й викупив 748 млн дол. США.

Також повідомляється, що завдяки переоцінці фінансових інструментів (унаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют) минулого місяця їх вартість зменшилася на 28 млн дол. США.

Як повідомлялося, станом на 31 березня у банківській системі зафіксований приплив на депозити коштів фізичних і юридичних осіб (у всіх валютах) в еквіваленті 28 мільярдів гривень. Наразі банківська система в цілому функціонує стабільно. Усі платежі здійснюються в звичайному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-