На лінії життя: фотосвіт Макса Левіна

На лінії життя: фотосвіт Макса Левіна

Укрінформ
Його очима світ бачив війну в Україні від 2014 року. Фотожурналісту Максу Левіну вдалося вибратися з Іловайського котла, але його життя забрали два постріли зі стрілецької зброї російських окупантів на Київщині.

«Ми народжені творцями, але Люди перестали творити (не всі, звісно). Творити за межами віртуального світу», – написав Максим в одному зі своїх останніх дописів в Інстаграмі

І запропонував кожному зробити «Щось своїми Руками». Сам розповів, що обожнює створювати вироби з дерева й показав фото власноруч виготовлених годинників.

Такі ж «живі», зі своїми фактурами і фотороботи Макса Левіна. Він був і на лінії вогню, в окопах, і в українських селах, на Карпатських вершинах – там, де вирувало життя та справжні людські емоції. Знімками з війни хотів її зупинити, а своєю місією вважав показувати правду.

«Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну», – говорив Левін.

Тому більшість його документальних проєктів пов'язані з війною в Україні. Макс Левін – один із засновників проєкту AFTER ILOVAISK, створеного задля збереження та переосмислення значення подій серпня 2014 року військовими, їхніми родинами та громадянами України в цілому.

Фото: Макс Левін
Фото: Макс Левін
Фото: Макс Левін
Фото: Макс Левін
Фото: Макс Левін
Фото: Макс Левін

Висвітлював Революцію Гідності.

Фото: Макс Левін
Фото: Макс Левін
Фото: Макс Левін
Фото: Макс Левін

Свого часу фотодокументаліст передав Музею Майдану низку світлин, його фото демонструвалися під час виставки «Іловайськ. Спогади. 2014-2016».

Читайте також: Соцмережі згадують фотографа Макса Левіна

За час широкомасштабного вторгнення російських військ Макс Левін висвітлював бойові дії, життя військових, евакуацію з містечок і сіл на Київщині, народний опір в Києві.

Максим Левін – відомий український фотокореспондент та документальний фотограф і оператор. Співпрацював з Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, Hromadske, LB.ua.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Перше фото: radiosvoboda.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-