Загарбники планують чергову мобілізацію на окупованій частині Луганщини

Загарбники планують чергову мобілізацію на окупованій частині Луганщини

Укрінформ
За даними Генерального штабу Збройних сил України, російські загарбники планують з 1 квітня провести чергову хвилю мобілізації на окупованій території Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Фейсбуці.

"На тимчасово окупованій території Луганської області окупаційна влада планує провести чергову хвилю мобілізації з 1 квітня поточного року. Не виключено, що будуть такі намагання і на нещодавно захоплених територіях області", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що на тимчасово зайнятих ворогом територіях Запорізької та Херсонської областей загарбники продовжують вчиняти протиправні дії стосовно місцевого населення. Так, у Великій Білозірці російська армія розосередилася по всьому населеному пункту та розташувала техніку між житлових будинків.

У Мелітополі загарбники на підступах до міста обладнали блокпости та посилили перепускний режим.

Крім того, ворог продовжує грабувати помешкання місцевих жителів, затримувати проукраїнських активістів та працівників державних органів України.

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-