Як діяти, якщо знайшли снаряд чи міну – поради Генштабу ЗСУ

Як діяти, якщо знайшли снаряд чи міну – поради Генштабу ЗСУ

Укрінформ
В Україні внаслідок вторгнення росії залишається значна кількість вибухових предметів; підходити до них, брати в руки чи переміщувати їх категорично заборонено.

Про це у Фейсбуці повідомив Генштаб ЗСУ, передає Укрінформ.

«Унаслідок повномасшабного вторгнення російської федерації, частина території України забруднена вибухонебезпечними предметами. Підходити до них, брати в руки, переміщувати, розбирати їх КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО", - заявили у Генштабі.

Зазначається, що в разі виявлення підозрілих предметів необхідно звернутися за телефоном 101, 102 і проінформувати представників влади або Збройних сил України.

Гаряча фаза бойових дій ускладнює можливість об’єктивної оцінки забрудненості території вибухонебезпечними предметами. Таку оцінку проведуть поетапно після завершення бойових дій.

Генштаб закликав неурядові та комерційні організації до виваженості і застеріг їх від передчасних оцінок ситуації.

"Пропозиції щодо планування протимінної діяльності узгоджуються з Міністерством оборони!" - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-