рф не змогла вигадати доказів про біолабораторії США і відклала «скандал» на роки

рф не змогла вигадати доказів про біолабораторії США і відклала «скандал» на роки

Укрінформ
Росія змінює риторику щодо біологічних лабораторій Сполучених Штатів Америки в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

“Російські медіа, використовуючи скандальних прокремлівських “західних експертів”, почали поширювати інформацію про те, що “можуть пройти роки, перш ніж скандал із біолабораторіями та біозброєю США набере реальної сили", - ідеться у повідомленні.

У ЦПД зазначили, що "для виконання ролі "західного експерта" російські медіа не знайшли нікого кращого за американського ексдипломата Дж. Майкла Спрінгмана, відомого американського друга путіна". Чотири роки тому Спрінгман втрапив у скандал, коли опублікував образливу карикатуру про "друзів" США, в якій Україну порівняв з екскрементами".

"Зміна риторики може свідчити про те, що росія не змогла вигадати докази того, що у біолабораторіях на території України розробляли зброю масового ураження. А використання всесвітньовідомих скандальних друзів путіна у якості "західних експертів" може свідчити про те, що росія не має нових ресурсів для створення більш переконливої пропаганди", - заявили у Центрі.

Як повідомляв Укрінформ, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк поінформував, що політичне керівництво росії шукає будь-які можливості знайти й зафіксувати на міжнародних майданчиках пояснення свого масштабного та кривавого вторгнення в Україну.Так, 18 березня за ініціативою рф відбулося невідкладне засідання Радбезу ООН з украй цинічним та фейковим порядком денним, де росія намагалася представити нібито нові виявлені факти, пов’язані з військово-біологічною активністю США на території України.

США вважають, що росія не полишила планів провести операцію "під чужим прапором" та застосувати в Україні хімічну або бактеріологічну зброю, звинувативши в цьому українську сторону й країни Заходу.

Постійні представники США, Албанії, Франції, Ірландії, Норвегії та Великої Британії при ООН оприлюднили спільну заяву, у якій викрили москву в брехні щодо нібито розробки "біологічної зброї" в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-