МАГАТЕ розмістило фейк про утримання росіян на Рівненській АЕС - Енергоатом спростовує інформацію

МАГАТЕ розмістило фейк про утримання росіян на Рівненській АЕС - Енергоатом спростовує інформацію

Укрінформ
Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" спростувала розміщену на сайті МАГАТЕ інформацію про нібито силове утримання російських "спеціалістів-атомників" на Рівненській АЕС.

Як передає Укрінформ, про це Енергоатом повідомляє у Телеграмі.

"На жаль, МАГАТЕ знову стала жертвою російської пропаганди та публікує та розповсюджує отриману від росії неправдиву інформацію і наративи", - ідеться в повідомленні.

Так, цього разу без жодної перевірки та з’ясування реального стану справ на власному сайті МАГАТЕ розмістило повідомлення від постійного представництва рф у Відні, де, зокрема йдеться про нібито силове утримання російських спеціалістів-атомників на Рівненській АЕС.

В Енергоатомі наголошують, що жодних спеціалістів-атомників на РАЕС не було і наразі немає.

Натомість на станції перебували четверо озброєних охоронців із рф, які супроводжували вантаж - елементи ядерного палива, що було поставлене на РАЕС ще до початку військової агресії.

"З того часу і до сьогодні вони, відповідно до контракту, до моменту розвантаження і передачі українській стороні його охороняли. Вчора цей вантаж було перевантажено", - наголосили в Енергоатомі.

За даними компанії, після завершення цих робіт охоронці покинули територію АЕС у супроводі співробітників Служби безпеки України, які забезпечують їхню безпеку і передачу російській стороні.

В Енергоатомі наголошують, що на Запорізькій АЕС наразі перебувають 11 спеціалістів-атомників з Росатому, які вдерлися туди разом із загарбниками без згоди і запрошення "НАЕК "Енергоатом" або Запорізької АЕС.

Енергоатом вимагає від Росатому негайно вивести з території ЗАЕС свій персонал, що перебуває там поза законом.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 4 березня російські війська захопили ЗАЕС. Персонал станції продовжує працювати, однак змушений узгоджувати свої дії із загарбниками.

Внаслідок ворожих обстрілів 16 березня було пошкоджено високовольтну лінію електропередачі ЗАЕС – Каховська 750 кВ, через яку здійснюється видача електроенергії із Запорізької атомної електростанції.

Крім того, ще в перший день агресії російськими військами була захоплена Чорнобильська АЕС.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна очікує більш рішучих дій від МАГАТЕ стосовно захоплення російськими військами українських ядерних об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-