Облога міст і терор: Росія змінила тактику на «сирійський варіант» - Арестович

Облога міст і терор: Росія змінила тактику на «сирійський варіант» - Арестович

Укрінформ
Авіаційні бомбардування російських військ пологового будинку в Маріуполі засідчили, що ворог змінив тактику і застосовує «сирійський варіант» оточення та терору.

Про це заявив позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович під час брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Після вчорашнього удару російської авіації по пологовому будинку № 2 в Маріуполі стало зрозуміло, що ворог остаточно змінив тактику і, будучи не в змозі нанести поразку нашим ЗСУ й іншим силам оборони на полі бою, перейшов до так званого «сирійського варіанту», тобто оточення і терор великих і малих міст для того, щоб причинити найбільше страждання, найбільший психологічний вплив нашому цивільному населенню», – сказав він.

За словами радника очільника ОП, наразі містами, які потерпають від російських загарбників найбільше, є Маріуполь, Харків, Охтирка і «дещо Миколаїв».

Арестович вважає, що ворог намагається стерти Маріуполь з лиця землі, аби в подальшому залякувати інших, однак запевнив, що воєнно-політичне керівництво України та керівництво інших країн світу достеменно знають про ситуацію.

Водночас він зазначив, що буде зроблено все для того, щоб з Маріуполя евакуювати мирне населення. При цьому радник керівника ОП висловив переконання, що росіянам не вдасться взяти місто.

«Думаю, що ворог не зможе взяти Маріуполь, хоча те, що він робить, терор, який він робить, – це просто ще одна чорна і кривава сторінка у світовій історії російських військових злочинів», – підкреслив Арестович.

Як повідомлялося, 9 березня в Маріуполі під час нальоту російської авіації знищено пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче і терапевтичне відділення. Загинули троє людей, зокрема одна дитина.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Evgeniy Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-