Червоний Хрест діє всупереч своєму призначенню через страх перед росією – Верещук

Червоний Хрест діє всупереч своєму призначенню через страх перед росією – Верещук

Укрінформ
Міжнародний Червоний Хрест, який мав би допомогти забезпечити гуманітарні коридори, не виконує свого головного призначення через страх перед росією.

Як передає Укрінформ, про це заявила під час телемарафону українських каналів віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«Я спілкуюсь зараз дуже багато з Червоним Хрестом... і спостерігаю, як ті, хто мають нейтральний статус і мали б забезпечити гуманітарні коридори, плазуючи, фактично принижуючись перед російською федерацією, бояться у них навіть взяти листа, в якому російська федерація мала б підтвердити наявність і акцептацію маршруту, який ми погодили. Не говорячи про те, щоб дати автівку, яка стане на чолі колони та засвідчуватиме, що це діти, жінки, що це медикаменти та продукти», - сказала Верещук.

Як повідомлялося, російські окупанти зривають домовленості про гуманітарні коридори, обстрілюючи людей. Зокрема, 6 березня в Маріуполі мав запрацювати гуманітарний "зелений" коридор за маршрутом Маріуполь – Портовське – Мангуш – (в об'їзд Нікольського) Республіка – Розівка – Більмак – Пологи – Оріхів – Запоріжжя, проте він не запрацював через обстріли росіян. 5 березня евакуацію жителів Маріуполя перенесли у зв'язку з ворожими обстрілами.

Верещук звернулася до Еммануеля Макрона, Бориса Джонсона та Джо Байдена із закликом допомогти відкрити реальні дієві гуманітарні коридори, які врятують життя сотням, тисячам людей, в тому числі - іноземним громадянам.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-