В Україні запрацював чат-бот з фіксації злочинів Росії для Гааги – ДБР

В Україні запрацював чат-бот з фіксації злочинів Росії для Гааги – ДБР

Укрінформ
В Україні почав працювати чат-бот, за допомогою якого можна фіксувати воєнні злочини російських окупантів для Гааги. 

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань у Телеграмі.

«Автори ініціативи повідомляють, що всі матеріали будуть використані в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі. Пишіть сюди - @tribunal_ua_bot. На ворога чекає Гаага», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що саме потрібно фіксувати: пошкодження об'єктів цивільної інфраструктури; поранення цивільних осіб та уламки снарядів у межах міста; факти пересування, пошкодження та ведення бойових дій у житлових кварталах; факти захоплення/пограбування майна громадян; факти пошкодження медичного транспорту та позбавлення доступу до медичної допомоги.

Уточнюється, що також потрібно фіксувати: факти фізичного насилля, позбавлення волі цивільного населення окупантом; використання окупантом цивільного одягу, одностроїв та військових емблем; використання цивільної інфраструктури з військовою метою під прикриттям цивільних.

24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. З того часу війська РФ неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, в тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор МКС Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-