У Волновасі, Сєвєродонецьку та інших містах гуманітарна катастрофа — Верещук

У Волновасі, Сєвєродонецьку та інших містах гуманітарна катастрофа — Верещук

Укрінформ
Збройні сили стримують ворога, але не завжди вдається вберегти цивільне населення. У населених пунктах Донецької та Луганської області через нищівний вогонь ворога відбувається гуманітарна катастрофа.

Про це на брифінгу повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Тут я маю на увазі перш за все Донецьку та Луганську області. Міста Волноваха, Сєверодонецьк, інші під тотальним нищівним вогнем ворога. Там відбувається реальна гуманітарна катастрофа. Обстрілюють житлові квартали, відсутнє водопостачання та електропостачання. Люди вимушені постійно перебувати у підвалах без води та їжі. Серед них жінки, діти, старі, хворі, люди з інвалідністю. Окупанти не дають гуманітарних коридорів, порушуючи міжнародні гуманітарні норми", - сказала Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, через нищівні обстріли цивільної інфраструктури населеного пункту Волноваха, була здійснена спроба евакуації мирних мешканців. Проте російські окупанти завадили гуманітарній місії відкривши вогонь з реактивних систем залпового вогню «Град»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-