Ворог може відключити зв’язок на захоплених територіях, але не по всій Україні - МВС

Ворог може відключити зв’язок на захоплених територіях, але не по всій Україні - МВС

Укрінформ
Російські агресори можуть відключити зв’язок на захоплених територіях, відключивши або зруйнувавши базові станції, але не по всій України.

Про це повідомляє МВС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У мережі поширюється повідомлення про те, що російські окупаційні війська планують заглушити український мобільний зв’язок та інтернет, щоб замінити його своїм сигналом значно більшої потужності, до якого приєднаються телефони українських користувачів. Розбираємося! Ворожі війська можуть відключити український зв’язок на захоплених територіях, відключивши або зруйнувавши базові станції», - йдеться у повідомленні.

Водночас, додали у МВС, щоб транслювати на українську територію свій сигнал, росіянам потрібен достатньо сильний передавач, здатний забезпечити покриття на кількадесят кілометрів. Однак те, що такими чином може бути замінено сигнал українських операторів на всій території, - неправда.

«Якщо ваш телефон «захоче» приєднатися до цієї мережі - ви одразу отримаєте повідомлення про роумінг. Планових відключень українців від мобільного зв’язку не буде. Ми це гарантуємо», - запевнили в МВС.

Зазначається, що Держспецзв’язку перебуває на постійному контакті з українськими операторами мобільного зв’язку та слідкує за тим, щоб українці могли отримати доступ до дзвінків та інтернету.

Від аварій, дій диверсантів чи пошкодження обладнання ворожим вогнем ніхто не застрахований. Однак оператори разом із представниками органів державної влади забезпечують оперативне відновлення пошкодженої техніки та доступу громадян до мереж.

У МВС наголосили, що українські військові користуються спеціальним захищеним зв’язком гарантованої стійкості. Він створювався саме для того, щоб за будь-яких обставин, в тому числі воєнних дій, і в будь-який момент забезпечити можливість захищеного спілкування. Ці розмови ніхто не прослухає завдяки засобам криптографічного шифрування та технічного захисту інформації.

Також зазначається, що необхідно заздалегідь подбати про резервні канали комунікації. Ними можуть стати стаціонарний телефон, оптиковолоконне підключення до інтернету та навіть рація, якщо йдеться про підтримання контактів із сусідами.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-