За політико-дипломатичний шлях розв'язання проблем ОРДЛО виступають 50% українців

За політико-дипломатичний шлях розв'язання проблем ОРДЛО виступають 50% українців

Укрінформ
За політико-дипломатичний шлях розв'язання проблем тимчасово окупованих територій виступає 50% українців.

Як передає Укрінформ, такими є результати всеукраїнського опитування Центру суспільно-інформаційних технологій «Соціальні перспективи», проведеного спільно з Інститутом соціології НАН України.

«Абсолютна більшість респондентів виступає за політико-дипломатичний шлях розв'язання проблеми тимчасово окупованих територій: або з відновленням статусу окупованих територій, які вони мали до 2014 року (50,0%) або з наданням їм автономії з розширеними повноваженнями (18,0%). Майже кожен п’ятий сказав про повну (10,3%) або тимчасову (8,5%) відмову від повернення захоплених територій. Й лише 6,2% заявили про необхідність повернення їх силою», - ідеться в опитуванні.

Читайте також: В Україні почав діяти надзвичайний стан: які будуть обмеження

У різних регіонах або вікових групах більшість опитаних схиляється до політико-дипломатичного шляху повернення тимчасово окупованих територій з відновленням статусу, який вони мали до 2014 року.

«Це є справедливим й щодо різних електоральних груп, за виключенням електорату Євгенія Мураєва. Так, 49,2% його потенційних виборців, що складає відносну більшість відповідної групи, виступають за політико- дипломатичний шлях повернення тимчасово окупованих територій з наданням їм розширеної автономії», - зазначили в опитуванні.

Опитування проводилось упродовж 6-18 лютого. Метод – CAPI (Computer Assisted Personal Interviewing), або особисте інтерв'ю (F2F) за допомогою планшетів та смартфонів за місцем проживання.

Читайте також: ЄС вимагає від Росії припинити роздачу паспортів в ОРДЛО

Було опитано 2000 респондентів віком 18 років і старше у всіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та ОРДЛО.

Статистична похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує: ±2,3% для показників, близьких до 50%, ±1,9% для показників, близьких до 25%, ±1,3% - для показників, близьких до 10%, ±1,0% – для показників, близьких до 5%.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з опитуванням Центру суспільно-інформаційних технологій «Соціальні перспективи» близько чверті українців вважають, що завершення військових дій на сході з подальшим поверненням Донецька та Луганська під контроль Києва залежить від української влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-