В районі ООС – 59 порушень «тиші», загинув український воїн, п’ятеро поранені

В районі ООС – 59 порушень «тиші», загинув український воїн, п’ятеро поранені

Укрінформ
У районі Операції об‘єднаних сил, станом 20 годину 21 лютого, зафіксовано 59 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, унаслідок обстрілів п’ять військовослужбовців отримали осколкові поранення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

“Сьогодні, станом на 20 годину, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 59 порушень режиму припинення вогню, 48 з яких - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння”, - ідеться в повідомленні.

Противник задіяв артилерійські системи калібру 152 мм та 122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, протитанкові ракетні комплекси та безпілотні літальні апарати для скидання пострілів ВОГ-17, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

Читайте також: У Щасті від обстрілу окупантів спалахнула і вибухнула АЗС

“Внаслідок обстрілів п’ять військовослужбовців отримали осколкові поранення та знаходяться у лікувальних закладах. Стан здоров’я різної важкості. Один військовослужбовець зазнав поранень, несумісних із життям. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого воїна”, - ідеться в повідомленні.

Загалом, у понеділок окупанти використали 333 артилерійські снаряди та 443 міни, обстрілявши 32 населені пункти Донецької та Луганської областей.

Від обстрілів з боку агресора в Новолуганському загинув місцевий житель.

Читайте також: На Луганщині ремонтна бригада газової служби потрапила під обстріл окупантів

Противник продовжує використання своїх пропагандистських методів ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України та нагнітання ситуації.

“Цілковитою вигадкою є повідомлення російських ЗМІ щодо буцімто спроб проникнення на територію РФ української диверсійно-розвідувальної групи та взяття в полон наших військовослужбовців. Все це продукти російської фабрики фейків”, - ідеться в повідомленні.

Об’єднані сили не ведуть і не планують жодних наступальних дій. За відсутності агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях, здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів та створюють інші провокації для нагнітання ситуації.

Читайте також: Луганську ТЕС зупинили через обстріли, Щастя – без світла і води

Російсько-окупаційні війська з непідконтрольної Україні території з 17 лютого від початку загострення безпекової ситуації продовжують здійснювати обстріли цивільної інфраструктури, порушуючи Мінські домовленості та норми Міжнародного гуманітарного права.

В районі проведення операції об’єднаних сил з 16.00 по 20.00 годину 21 лютого року російсько-окупаційними військами було здійснено 30 обстрілів по цивільних об’єктах в населених пунктах Причепилівка, Щастя, Новотошківське, Лобачеве, Нью-Йорк, Новоселівка, Світлодарськ, Врубівка, Майорськ, Станиця Луганська, Шуми, Новолуганське, Авдіївка, Богданівка, Верхньоторецьке, Водяне, Гнутове, Гранітне, Кам’янка, Красногорівка, Мар'їнка, Миколаївка, Новогнатівка, Новогригорівка, Новотроїцьке, Опитне, Піски.

Читайте також: Російські окупаційні війська 54 рази обстріляли позиції ЗСУ, поранені четверо бійців

Зазнали руйнувань чотири житлові будинки (постраждало 12 квартир) та один магазин у населеному пункті Врубівка. Пошкоджено один релігійний об’єкт у населеному пункті Мемрик.

Загинула одна цивільна особа, чоловік 1970 року народження в населеному пункті Новолуганське.

Поранень серед цивільного населення не зафіксовано, але інформація уточнюється.

Протягом доби ворог 84 рази вів обстріли по населених пунктах.

Загалом, за останні п’ять діб було зафіксовано 149 обстрілів цивільних об’єктів в населених пунктах Донецької та Луганської областей: пошкоджено 48 будинків, зазнали руйнувань чотири заклади освіти, пошкоджено два автомобілі та гараж, пошкоджено 11 об’єктів важливої інфраструктури, поранено двох цивільних осіб, отримали контузію три цивільні особи.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська станом на 17 годину 21 лютого 54 рази порушили режим припинення вогню в районі ООС. Внаслідок обстрілів чотири військовослужбовці отримали осколкові поранення та перебувають у лікувальному закладі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-