В ОРДЛО відбирають у підприємців гроші та транспорт «на військові потреби»

В ОРДЛО відбирають у підприємців гроші та транспорт «на військові потреби»

Укрінформ
У зв'язку з оголошенням «евакуації» та «мобілізації», НЗФ «ЛНР» та «ДНР» викликають бізнесменів з метою «добровільного» збору пожертвувань на потреби армії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Східна правозахисна група.

«Нами зафіксовані 7 випадків експропріації транспортних засобів НЗФ у місцевих підприємців, які займаються вантажними перевезеннями. Відбирають транспортні засоби цивілізовано, підписують договір про передачу та умови, за яких підприємцю все повертається. 2014-го забирали без документів, але суть не змінюється», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Медіадесант Росії в ОРДЛО вже тиждень створює «картинку» - Центр стратегічних комунікацій

Також зафіксовано, що т.зв. ради підприємців НЗФ «ЛНР» та «ДНР» (ці ради були створені у 2021 році) збирають місцевих підприємців у містах ОРДЛО та оголошують про добровільно-примусове пожертвування на користь НЗФ на військові потреби. Відмови не приймаються.

Розміри внесків визначаються радою підприємців для кожного підприємця окремо.

Як повідомляв Укрінформ, з 17-18 лютого розпочалося загострення ситуації на сході України. У п'ятницю керівництвом маріонеткових «республік» ОРДЛО було заявлено про початок евакуації жінок, дітей, людей похилого віку, насамперед із населених пунктів на лінії розмежування через нібито наступ ЗСУ. У суботу в «ЛНР» та «ДНР» була оголошена загальна мобілізація чоловіків.

Читайте також: Ватажки «Л/ДНР» просять Путіна визнати незалежність їхніх «республік»

Зі свого боку, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей, наголосивши, що Україна не проводить жодних наступальних операцій на сході України, та закликав не вірити брехні окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-