Обстріли Станиці та Врубівки: Денісова закликає надати гуманітарну допомогу постраждалим

Обстріли Станиці та Врубівки: Денісова закликає надати гуманітарну допомогу постраждалим

Укрінформ
Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова закликала міжнародні правозахисні організації надати гуманітарну допомогу постраждалим унаслідок обстрілу Станиці Луганської та смт Врубівка.

Про це Денісова поінформувала у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Закликала міжнародні правозахисні організації надати гуманітарну допомогу постраждалим унаслідок обстрілу. Зокрема, скеровано звернення до Представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, міжнародної неурядової організації Save the Children», - уточнила український омбудсман.

Вона нагадала, що у четвер унаслідок артобстрілів незаконними збройними формуваннями ОРДЛО Станиці Луганської та смт Врубівка, що на Луганщині, було пошкоджено дитячий садок та школу.

Читайте також: Під час обстрілу окупантами Мар'їнки поранена жінка

Як уточнила Денісова, у результаті застосування ворогом важкого артилерійського озброєння снаряди влучили у споруду дитячого садка. Також ушкоджень зазнала інфраструктура дошкільного закладу.

Денісова зазначила, що у ЗОШ смт Врубівка було пошкоджено вікна і що на момент обстрілу у закладі освіти перебувало 30 учнів. За попередніми даними, загиблих і травмованих серед дітей немає.

Окупанти обстріляли Врубівку / Фото: Попаснянська міська військово-цивільна адміністрація

Уповноважений ВРУ з прав людини наголосила, що діти, які живуть в умовах збройного конфлікту, потребують особливої уваги, а порушення їхніх прав є неприпустимим.

Вона уточнила, що відповідно до статті 38 Конвенції ООН про права дитини держави-учасниці зобов’язані поважати норми міжнародного гуманітарного права, що застосовується до них у випадку збройних конфліктів і мають стосунок до дітей, та забезпечувати їх додержання.

Денісова поінформувала, що згідно зі своїми зобов’язаннями за міжнародним гуманітарним правом, пов’язаним із захистом цивільного населення під час збройних конфліктів, держави-учасниці зобов’язані вживати всіх можливих заходів з метою забезпечення захисту дітей, яких торкається збройний конфлікт, та догляду за ними.

«У зв'язку із цим звернулася до керівництва Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації для вжиття усіх можливих заходів щодо створення безпечних умов здобуття освіти, здійснення аналізу розташування навчальних закладів у зоні досягнення обстрілів та вжиття заходів для гарантування безпеки для всіх учасників освітнього процесу», - повідомила вона.

Читайте також: Зеленський розповів президенту Євроради про збільшення обстрілів у зоні ООС

Український омбудсман також, окрім звернення до міжнародних правозахисних організацій щодо надання гуманітарної допомоги постраждалим унаслідок обстрілу Станиці Луганської, звернулася з відповідною заявою до Моніторингової місії ООН з прав людини та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, окупанти 17 лютого близько 9:00 обстріляли Станицю Луганську, постраждали виховательки дитсадка. Також від ворожого обстрілу зазнали пошкоджень локомотивне депо Кіндрашівська-Нова і діючий локомотив.

Керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай поінформував, що на Луганщині обстрілу зазнало і селище міського типу Врубівка біля Попасної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-