Російський безпілотник знову перетнув лінію розмежування у зоні ООС

Російський безпілотник знову перетнув лінію розмежування у зоні ООС

Укрінформ
Російські окупаційні війська від початку доби 13 липня шість разів порушили режим тиші в районі операції Об'єднаних сил.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи. Від початку цієї доби зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню. Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних сил України немає», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, неподалік Південного окупанти двічі вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Біля Троїцького збройні формування Російської Федерації обстріляли українські позиції з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів. Поблизу населеного пункту Водяне, що біля Донецька, ворог відкрив вогонь з мінометів 120-го калібру. У районі Тарамчука противник вів вогонь по позиціях українських бійців із артилерії калібру 122 мм. Внаслідок обстрілу також постраждала цивільна інфраструктура населеного пункту.

Читайте також: Місія ОБСЄ нарахувала за вихідні майже 400 порушень «тиші»

Крім того, в пресслужбі повідомили, що поблизу Зайцевого зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

На обстріли противника українські військові відкривали вогонь у відповідь, зазначили в штабі.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ українська сторона СЦКК повідомила представників місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Читайте також: Цимбалюк зажадав від Росії припинити постачання «глушилок» в ОРДЛО

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 12 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню з боку російських окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-