Окупанти за добу 22 рази зривали «тишу» на сході України, біля Красногорівки - з СПГ

Окупанти за добу 22 рази зривали «тишу» на сході України, біля Красногорівки - з СПГ

Укрінформ
Російські окупаційні війська у районі минулої доби 22 рази порушили режим припинення вогню у районі проведення операції Об’єднаних сил, втрат серед українських військових немає.

Про це повідомляє пресслужба Об'єднаних сил у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні за добу, поблизу Новоселівки та Новгородського окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру, біля Південного - з мінометів 120-го калібру.

Неподалік Майоська бойовики застосовували ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети, у районі Марїнки вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

У напрямку Красногорівки окупанти здійснювали обстріли зі станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік Старогнатівки російсько-окупаційні війська двічі обстрілювали українських військових з артилерійських систем 122-го калібру та 82 мм мінометів.

В районі Авдіївки окупанти 4 рази обстріляли позиції ОС з мінометів 120-го та 82-го калібрів, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

З гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів російські збройні формування двічі обстрілювали військових Об’єднаних сил біля Луганського.

На Приазов’ї, неподалік Водяного, позиції українських військових двічі обстріляли з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

У районі Новоолександрівки бойовики відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, поблизу Новотошківського - зі стрілецької зброї, а біля Золотого-4 - з ручних протитанкових гранатометів.

У районі Широкиного окупанти обстрілювали позиції українських військових з великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів, переобладнаних під постріл міною 82 мм.

Окрім того, поблизу Авдіївки російські окупаційні війська влаштували провокацію з використанням безпілотного літального апарата типу «Mavic», який намагався здійснити проліт над позиціями ОС. Завдяки злагодженим діям розрахунків чергових вогневих засобів провокацію було припинено, наголосили у пресслужбі ОС.

Читайте також: Окупанти дедалі активніше запускають безпілотники - Україна в ОБСЄ

Неподалік Пісків зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарата типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування. БПЛА вчасно заглушений засобами РЕБ.

Як повідомили у пресслужбі, станом на 7 годину 24 червня у районі ООС зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню. Зокрема, біля Новгородського окупанти відкрили вогонь з мінометів 82-го калібру, неподалік Південного двічі обстріляли українських військових з мінометів 120-го калібру, а в районі селища Шуми застосували 120 мм міномети.

"На обстріли противника протягом минулої та поточної доби українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат унаслідок ворожого вогню серед військових Об’єднаних сил немає", - заявили у пресслужбі ОС.

Там додали, що про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ українська сторона СЦКК повідомила представників СММ ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-