Новий український бойовий дрон запустять в експлуатацію не раніше, як за три роки - співрозробник

Новий український бойовий дрон запустять в експлуатацію не раніше, як за три роки - співрозробник

Укрінформ
Новий український військовий безпілотний літальний апарат ACE ONE, презентований у Києві 15 червня, буде готовий до експлуатації не менше, ніж через три роки.

Про це в інтерв‘ю Укрінформу повідомив співрозробник безпілотника, співзасновник компанії Air Combat Evolution (ACE), колишній керівник Державного космічного агентства України Володимир Усов.

"План розробки до льотних випробувань та готового апарату, який можна буде продавати потенційним партнерам і піднімати в повітря, займе не менше трьох років", – сказав він.

Читайте також: Олександр Лось, Володимир Усов, Володимир Тіт, співрозробники проєкту військового безпілотника ACE ONE

За словами Усова, наразі проєкт літального апарату перебуває на етапі розробки технічної та конструкторської документації, а також зараз відбувається "тестування критичних систем та компонентів".

Читайте також: Перший ударний безпілотний вертоліт українського виробництва: яким буде і що зможе

Як повідомляв Укрінформ, вартість одного нового українського військового безпілотника ACE ONE становить орієнтовно 12-13 мільйонів доларів.

Міжнародна українська компанія Air Combat Evolution (ACE) 15 червня презентувала новий український військовий безпілотний літальний апарат ACE ONE на Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека - 2021" у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-