Російський найманець в ОРДЛО стріляв з автомата у 15-річну дівчину - розвідка

Російський найманець в ОРДЛО стріляв з автомата у 15-річну дівчину - розвідка

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Луганської області російський військовослужбовець стріляв з автомата у 15-річну дівчину.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Окупанти, приховуючи участь у катуваннях та вбивствах, вдаються до провокацій та звинувачують в обстрілах мирного населення Збройні сили України, ідеться в повідомленні.

“За інформацією воєнної розвідки України, 18 квітня військовослужбовець 2 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу окупаційних військ вистрелив з автомата в 15-річну дівчину. Після скоєного злочинець здійснив спробу втекти на підконтрольну українським підрозділам територію, але був затриманий проросійськими найманцями поблизу населеного пункту Щастя”, - сказано у повідомленні.

Читайте також: Окупанти на Сході «розганяють» паніку та імітують ремонт бомбосховищ — розвідка

Доказом цього є перехоплена телефонна розмова окупантів.

За інформацією ГУР, деякі російські ЗМІ вже отримали вказівку від ФСБ Росії готувати та поширювати фейкові новини про нібито причетність до цього злочину військовослужбовців Збройних сил України.

Як повідомляв Укрінформ, окупанти поширюють фейки про обстріли мирних жителів силами ООС. Так, 12-17 квітня окупанти спланували і провели низку вогневих провокацій із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння (мінометів калібру 120 мм та 82 мм, протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра») у напрямку населених пунктів Опитне, Піски, Мар’їнка, Новомихайлівка з Донецька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-