У Києві стартував онлайн-марафон до Дня українського добровольця

У Києві стартував онлайн-марафон до Дня українського добровольця

Укрінформ
У Київському міському Палаці ветеранів проходить онлайн-марафон до Дня українського добровольця.

Як передає Укрінформ, організаторами заходу виступили, зокрема, Київський відділ Міністерства у справах ветеранів, Київський міський Палац ветеранів, КБУ "Київський міський центр допомоги учасникам АТО" та БФ "Ветеранська десятка".

"Ми відзначаємо День українського добровольця, але варто пам’ятати, що 14 березня – не тільки день відзнаки звитяги перших добровольців, які пішли захищати країну від російської агресії. Це день, коли ми говоримо про всіх, хто постійно допомагає нашим військовим", — розповів про свято помічник Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО Костянтин Винниченко.

Читайте також: У Києві пройде велопробіг, присвячений Дню українського добровольця

Програма заходу передбачає онлайн-урок патріотичного виховання молодого покоління українців "Урок звитяги" , церемонію передачі Україні від західних партнерів американського посібника "Легка черепномозкова травма. Реабілітаційний інструментарій", який використовують у США.

Окрім цього, в рамках марафону буде презентовано онлайн-проєкт "Доба пам’яті" , у межах якого ветерани, волонтери, громадські діячі розповідатимуть про події військового конфлікту на сході України, історію українських добровольчих формувань.

Організатори зазначають, що мета марафону – об’єднати українців задля збереження історії України, вшанувати пам’яті полеглих українських воїнів, сформувати почуття патріотизму у молодого покоління.

У Київському міському Палаці ветеранів діє простір громадських об’єднань, що дасть можливість вступити до добровольчого руху всім охочим.

Читайте також: У Києві відбувся допрем’єрний показ фільму «Позивний Італієць» про нацгвардійця Марківа

Як повідомлялося, 14 березня 2014 року 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Потім до них приєдналися ще тисячі людей, які вирушили на Донбас. Новоствореному батальйону присвоїли ім‘я генерала Сергія Кульчицького, який загинув 29 травня 2014 року під час бойових дій у Слов‘янську.

Із 2017 року День українського добровольця щороку відзначається в Україні 14 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-