Загороднюк нагадав, що розведення військ можливе тільки після 7 днів

Загороднюк нагадав, що розведення військ можливе тільки після 7 днів "тиші"

Укрінформ
Міністр оборони України Андрій Загороднюк підтвердив позицію Києва, що розведення військ на двох визначених ділянках фронту на Донбасі можливе тільки в разі, якщо йому будуть передувати принаймні 7 днів повного дотримання режиму припинення вогню.

Про це передає пресслужба Міноборони.

"Відповідаючи на питання журналістів щодо запланованого розведення сил і засобів в районі Петрівського і Золотого, міністр оборони України вкотре наголосив, що зазначений процес зможе розпочатися виключно тоді, коли російсько-окупаційні війська припинять вогонь у згаданих районах та дотримуватимуться режиму тиші упродовж щонайменше семи діб", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Розведення військ на Донбасі: Загороднюк і Хомчак відвідали Золоте

Міністр також зазначив, що після завершення процесу розведення контроль за демілітаризованою зоною мають здійснювати працівники Національної поліції України.

Як підкреслив Загороднюк, українські військові відійдуть на відстань, яка дозволить у випадку порушення домовленостей російсько-окупаційними військами одразу повернутися назад.

"Для цього створено усі передумови, розроблено відповідний план з урахуванням саме такої ситуації", – зазначив міністр оборони та додав, що координати місць розведення є у мінських угодах, їх було нанесено ще у 2014 році.

Читайте також: Рішення США про закупівлю Україною Javelin є важливим сигналом — Загороднюк

Як раніше повідомляло агентство, міністр оборони Андрій Загороднюк та начальник Генштабу Руслан Хомчак відвідали район проведення ООС та поспілкувались із мешканцями Золотого на Луганщині, де планується розведення військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-