Українські морпіхи вирушили до Румунії на навчання Platinum Eagle

Українські морпіхи вирушили до Румунії на навчання Platinum Eagle

Укрінформ
Українські морські піхотинці вирушили до Румунії, де візьмуть участь у багатонаціональному навчанні Platinum Eagle на полігоні Бабадаг.

Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗС України на своїй сторінці у Facebook.

"Морські піхотинці Військово-морських сил Збройних Сил України візьмуть участь у черговій фазі багатонаціонального навчання Platinum Eagle, що відкривається в межах заходів підготовки військ "Ротаційні сили Чорноморського регіону". Навчання триватиме протягом двох тижнів на навчальному полігоні Бабадаг (Румунія), метою заходу буде проведення багатонаціональної наземної операції з безпеки у кризовому регіоні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Морпіхи тренувалися знищувати з повітря підводний човен ворога

Зазначається, що "наразі підрозділи прибувають до місця проведення заходу, а вже завтра розпочнеться урочиста церемонія відкриття навчання, на якому Україну традиційно представлятимуть підрозділи морської піхоти ВМС.

Загалом в багатонаціональному навчанні Platinum Eagle візьмуть участь понад 300 військовослужбовців із шести країн-учасниць: Болгарії, Грузії, Молдови, Румунії, США та України.

Читайте також: Українські морпіхи взяли участь у військових навчаннях у Грузії

Протягом двох тижнів учасники відпрацюють маневрування, оборонні та наступальні дії, здійснення патрулювання, рейдові дії тощо. Причому всі елементи морпіхи виконуватимуть у складі багатонаціональних груп - у відповідності до стандартів НАТО.

У ВМС нагадали, що перша фаза міжнародного навчання проходила на початку березня цього року, навчання Platinum Eagle є оновленим форматом Platinum Links, в якому представники українських ВМС беруть участь на постійній основі.

Фото: пресслужба ВМС ЗС України (архів)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-