Під Гранітним окупанти понад годину били із забороненої артилерії та мінометів

Під Гранітним окупанти понад годину били із забороненої артилерії та мінометів

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська чотири рази обстріляли позиції Об'єднаних сил на приморській ділянці. Внаслідок обстрілів один український військовий загинув.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

“Противник застосував по наших позиціях міномети різних калібрів та ствольну артилерію. Ворожа активність далі спостерігається переважно на приморській ділянці нашої оборони. Загалом від початку доби окупанти здійснили вже чотири прицільні обстріли наших позицій...вбито одного українського героя”, - повідомив Гуцуляк.

За його інформацією, з 4:10 бойові дії ворог розпочав обстрілом з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї по захисниках Новотошківського. Прицільний вогонь окупанти вели з напрямку від селища Голубівське.

Двічі сьогодні під ворожим вогнем перебували українські захисники Водяного. Від окупованої Ужівки спочатку з 4.20 ворог вів обстріл зі стрілецької зброї, пізніше, з 6.10, понад годину окупанти вели мінометний обстріл. Протягом цього часу ворог випустив 6 мін 82-го калібру та 18 мін калібру 120 мм.

Читайте також: Зеленський заявив, що у Станиці Луганській демонтували блокпост

Після 10-ї ранку понад годину російсько-окупаційні війська вели обстріл від села Григорівка по позиціях Об'єднаних сил у районі населеного пункту Гранітне. Тут ворог здійснив три постріли з артилерії калібру 122 мм та випустив сім мін калібру 120 мм, вів вогонь з великокаліберних кулеметів.

Як наголосив речник, ворожі обстріли щоразу становили загрозу життю українських військових, тому підрозділи Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь з легкого піхотного озброєння, що не заборонене Мінськими угодами.

Гуцуляк висловив щирі співчуття рідним та близьким, а також бойовим побратимам загиблого воїна.

Фото: ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-