У Миколаєві вшанували пам’ять десантників, загиблих під Зеленопіллям у 2014 році

У Миколаєві вшанували пам’ять десантників, загиблих під Зеленопіллям у 2014 році

Фото
Укрінформ
У Миколаєві вшанували пам'ять військовослужбовців, які загинули 11 липня 2014 року на Луганщині, поблизу селища Зеленопілля.

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення міської ради.

«На території 79-ї Миколаївської окремої десантно-штурмової бригади відбувся мітинг-реквієм пам'яті військовослужбовців, які загинули 11 липня 2014 року на Луганщині, поблизу селища Зеленопілля», - йдеться у повідомленні.

У Миколаєві вшанували пам’ять військових, загиблих під Зеленопіллям у 2014 році / Фото: mkrada.gov.ua

Вшанувати пам’ять бійців зібралися учасники бойових дій на Донбасі, рідні військових, волонтери, представники обласної та міської влади, небайдужі миколаївці.

П'ять років тому, в ніч із 10 на 11 липня в районі Зеленопілля по позиціях українських військ було завдано потужний артилерійський удар з РСЗВ "Град". Того дня внаслідок обстрілу загинули 30 військовослужбовців ЗСУ і 6 прикордонників, серед них - 9 військовослужбовців 79-ї Миколаївської окремої десантно-штурмової бригади.

Читайте також: Під час обстрілу вантажівки ЗСУ загинув молодший сержант Антон Фака

На мітингу згадали імена полеглих Героїв. Після хвилини мовчання за загиблими військовослужбовцями провели панахиду.

Батьки полеглих бійців не стримуючи сліз ділилися сумними спогадами. «Наш син - веселий, розумний, не мав шкідливих звичок. В один момент все обірвалося. Олексій загинув під час обстрілу разом з чотирма хлопцями. Нам було складно його знайти. Це жахливі спогади. Він віддав своє життя за те, щоб ми мали змогу жити вільними людьми в незалежній державі», - розповіла мати солдата Олексія Волкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-