За добу на Донбасі лінію розмежування перетнули 22 тисячі, завернули 21 особу

За добу на Донбасі лінію розмежування перетнули 22 тисячі, завернули 21 особу

Укрінформ
За добу лінію розмежування на Донбасі в обох напрямках перетнули майже 22 тисячі осіб та 3 тисячі авто. Відмовлено у перетині - 21 особі.

Про це під час брифінгу повідомив речник штабу ООС Олексій Жуганов.

«Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало майже 22 тисячі осіб і 3 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 21-й особі. Зафіксовано один випадок використання документів, виданих окупаційною владою та виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 920 тисяч гривень», - поінформував Жуганов.

Згідно з інформацією, впродовж минулої доби правоохоронцями зі складу ОС, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано дві особи, причетні до незаконних збройних формувань, та виявлено 38 адміністративних правопорушень. Крім того, територіальні підрозділи Нацполіції в Донецькій та Луганській областях розкрили шість крадіжок, один грабіж та чотири факти незаконного обігу наркотиків.

Читайте також: Прикордонники пояснили, чому час роботи КПВВ став коротшим

Як повідомлялось, військова агресія на Донбасі розпочалась у квітні 2014 року після захоплення Російською Федерацією Криму (16.03.2014- в окупованому Криму проведено «референдум» про від'єднання від України, 16.03.2014 Крим було включено до складу РФ) та проголошення квазіутворень ДНР/ЛНР (квітень 2014).

30 квітня 2018 року в Україні після завершення Антитерористичної операції, яка тривала з 2014 року, розпочалась Операція об'єднаних сил. За різними оцінками, станом на 1 квітня 2018 року під час бойових дій загинули 3784 українських військових. За різними підрахунками, у зоні АТО було вбито близько 3000 мирних жителів, 24 тисячі військових та цивільних були поранені або отримали каліцтва. У зоні бойових дій офіційно (отримали статус учасника АТО) брали участь 326 тисяч українців.

На сьогодні в Україні є понад 1,5 мільйона вимушених переселенців через окупацію Росією Криму та частин Донецької і Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-